Bronnen

Taalhulp is een website waar Engels leren centraal staat. Je kan hier gratis Engels leren op je eigen tempo. Het is de bedoeling dat je zelfstandig de woordenschat en grammatica verwerkt en nadien de oefeningen maakt om te weten of je alles begrijpt. 

Op deze pagina vind je een overzicht van nuttige bronnen die je kunnen helpen bij de taalverwerving. 

Nuttige Bronnen Taalhulp Engels

Bronnen

Online woordenboeken

Dit is een website waar je voor elk bestaand Engels woord synoniemen en antoniemen kan zoeken. 

Het grootste online woordenboek ter wereld waar je kan zoeken naar de exacte betekenis van een woord. 

Een website waar je een online woordenboek en een thesaurus vindt. Je kan er ook voorbeelden zien van grammaticale elementen. 

Dit is een online woordenboek voor 28 talen. 

Vertaalwebsites

Hieronder vind je enkele websites die je kunnen helpen wanneer je moet vertalen van Engels naar Nederlands of van Nederlands naar Engels. Deze websites zijn geschikt om losse woorden te vertalen en soms korte zinnen. Let wel op dat je geen lange zinnen of volledige teksten vertaalt, want dan is de vertaling meestal niet zo nauwkeurig. Kijk zelf altijd eerst na of alles klopt. 

De bekendste vertaalsite is meestal ook de beste. Kies de bron- en doeltaal en je kan beginnen vertalen. Persoonlijk vind ik de beste vertaalsite, zowel voor woordjes als voor zinnen. 

Dit is nog een vertaalsite die ook vrij betrouwbaar is, zeker voor individuele woordjes. 

Dit is een vertaalwebsite uit Duitsland en biedt computervertaling aan die beter zou zijn dan Google Translate. 

Andere hulpmiddelen

Deze website kan je gebruiken als je wil weten hoe een werkwoord juist wordt vervoegd. Je vindt de vervoeging van het werkwoord in alle tijden.