Luisteroefening 1: A Brief History of the United States

Luisteren is één van de basisvaardigheden in het Engels. Telkens als je een gesprek voert moet je niet alleen praten, maar je moet ook luisteren en verstaan wat de andere persoon zegt. Anders wordt het moeilijk om een echt gesprek te hebben.

Daarom is het belangrijk dat je deze vaardigheid ook oefent. Dit kan op allerlei manieren, maar op deze pagina vind je een luisteroefening waarbij je een Engelse video moet bekijken en nadien enkele vragen beantwoorden.

Je vindt twee bestanden met andere vragen onder de video en het is de bedoeling dat je één van deze bestanden (of beide bestanden) downloadt en de vragen oplost. Nadat je de vragen ingevuld hebt kan je de oplossingen downloaden en kijken hoe je het gedaan hebt.

A Brief History of the United States

Het filmpje gaat over de geschiedenis van de Verenigde Staten. In 2002 bracht Michael Moore een documentaire uit over wapengeweld (Bowling for Columbine) en deze video werd ook uitgebracht. Het schetst een goed beeld van waarom wapens een belangrijk deel uitmaken van de Amerikaanse cultuur.

Bekijk het volgende filmpje en beantwoord de vragen.

Vragen

Links om de bestanden te downloaden:

Verbetering

Links om de verbetering te downloaden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *