1. Home
  2. /
  3. Luisteroefeningen
  4. /
  5. Luisteroefening 1: A Brief History of the United States

Luisteroefening 1: A Brief History of the United States

A Brief History of the United States Luisteroefening Taalhulp Engels
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Luisteren is één van de basisvaardigheden in het Engels. Telkens als je een gesprek voert moet je niet alleen praten, maar je moet ook luisteren en verstaan wat de andere persoon zegt. Anders wordt het moeilijk om een echt gesprek te hebben.

Daarom is het belangrijk dat je deze vaardigheid ook oefent. Dit kan op allerlei manieren, maar op deze pagina vind je een luisteroefening waarbij je een Engelse video moet bekijken en nadien enkele vragen beantwoorden.

Je vindt twee bestanden met andere vragen onder de video en het is de bedoeling dat je één van deze bestanden (of beide bestanden) downloadt en de vragen oplost. Nadat je de vragen ingevuld hebt kan je de oplossingen downloaden en kijken hoe je het gedaan hebt.

A Brief History of the United States

Het filmpje gaat over de geschiedenis van de Verenigde Staten. In 2002 bracht Michael Moore een documentaire uit over wapengeweld (Bowling for Columbine) en deze video werd ook uitgebracht. Het schetst een goed beeld van waarom wapens een belangrijk deel uitmaken van de Amerikaanse cultuur.

Bekijk het volgende filmpje en beantwoord de vragen.

Vragen

Links om de bestanden te downloaden:

Verbetering

Links om de verbetering te downloaden:

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Taalhulp Engels

Sinds September 2020 is deze website een digitaal platform waar iedereen gratis Engels kan leren. Je kan hier starten vanaf 0, of je kan je kennis verder uitbreiden met een breed gala aan oefeningen over allerlei grammaticale aspecten en woordenschat.

Recente artikels

Meest gelezen