Luisteroefening 3: Borat Red Carpet Interview

Luisteren is één van de basisvaardigheden in het Engels. Telkens als je een gesprek voert moet je niet alleen praten, maar je moet ook luisteren en verstaan wat de andere persoon zegt. Anders wordt het moeilijk om een echt gesprek te hebben.

Daarom is het belangrijk dat je deze vaardigheid ook oefent. Dit kan op allerlei manieren. Op deze pagina vind je een luisteroefening waarbij je een Engelse video moet bekijken en nadien enkele vragen beantwoorden.

Onderaan de pagina vind je een bestand en het is de bedoeling dat je dit downloadt en de vragen oplost. Nadat je de vragen ingevuld hebt kan je de oplossingen downloaden en kijken hoe je het gedaan hebt.

Borat Red Carpet Interview

Deze video is een kort interview tussen Sacha Baron Cohen (als Borat) en een Britse journaliste. De communicatie verloopt niet zo vlot omdat er duidelijk culturele verschillen zijn.

Het interview in deze video is bedoeld als grap en de acteur speelt tijdens het interview de rol van Borat. Hierdoor is het soms moeilijk te verstaan wat men zegt. De video is ook al vrij oud en het interview vond plaats in een andere tijdsgeest.

In de echte wereld ontstaat er soms ook miscommunicatie en spreken mensen soms onduidelijk. Deze oefening is moeilijker dan de andere maar zeker nuttig om te proberen.

Bekijk de volgende video en beantwoord de vragen.

Vragen

Verbetering