9 Gratis Activiteiten in Londen

Londen is de grootste en belangrijkste stad in Engeland en daarom ook een populaire vakantiebestemming. Na er zelf verschillende keren geweest te zijn leek het me leuk om een lijstje te maken over 9 gratis activiteiten in Londen. Elke activiteit die hier vermeld wordt is dus gratis en kan je helpen om de perfecte citytrip te plannen.

Harrods

Metrostation: Knightsbridge Station

Harrods is één van de bekendste warenhuizen in de wereld en bevindt zich op Brompton Road. Deze winkel is ook het grootste warenhuis in Europa met een totale verkoopoppervlakte van ongeveer 90 000 m2, verspreid over 7 verdiepingen. Sinds 2012 is er zelfs een volledige verdieping voor speelgoed (Harrods Toy Kingdom) en deze afdeling is indrukwekkend zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Elk jaar bezoeken 15 miljoen mensen Harrods omdat het een unieke ervaring is. Let wel op dat je geen sportkledij draagt want dan mag je niet binnen!

Harrods is een winkel waar vooral luxeproducten verkocht worden en daarom is het leuk om door deze winkel te wandelen. Hetgeen verkocht wordt is indrukwekkend, maar het gebouw en de architectuur zelf zijn minstens even indrukwekkend. Iets wat je zeker moet gezien hebben is de Egyptische traphal die je kan gebruiken om naar een andere verdieping te gaan. Rond kerstmis is het gebouw ook altijd mooi versierd.

Harrods Taalhulp Engels

Dit is het iconische gebouw van Harrods met de typische kerstverlichting.

Voor meer informatie: https://www.harrods.com

Buckingham Palace

Metrostation: Hyde Park Corner, St. James’s Park

Als je in London bent moet je zeker Buckingham Palace gezien hebben. Het bevindt zich naast St James’s Park en Constitution Hill en is sinds 1837 de officiele woonplaats van de Britse vorst. In dit geval is het de woonplaats van Queen Elizabeth II. In totaal zijn er 775 kamers in Buckingham Palace, waarvan 78 badkamers!

Ik zei dat je dit zeker moet gezien hebben als je in Londen bent en veel meer dan er naar kijken kan je niet doen. Je kan Buckingham Palace gratis bewonderen vanop een afstand. Veel meer dan dat kan je niet doen, maar toch is dit iets dat je moet gezien hebben.

Als je naar binnen wil kan dit op bepaalde momenten, maar dit is wel niet gratis. Je kan dan enkele kamers bezichtigen en een rondleiding volgen. De goedkoopste optie voor één volwassene kost £26.50.

Als je Buckingham Palace bezoekt om 11:15 in de voormiddag kan je de aflossing van de wacht zien. Let wel op dit dit niet elke dag gepaard gaat met een ceremonie. De schildwachten worden afgelost door nieuwe wachters. Dit gebeuren is een formele ceremonie en wordt beschreven als ‘changing of the guards’.

Meer informatie: https://www.rct.uk/visit/the-state-rooms-buckingham-palace

Voor meer informatie over de aflossing van de wacht: https://changing-guard.com/

Piccadilly Circus

Metrostation: Piccadilly Circus Station

Piccadilly Circus is één van de bekendste knooppunten in Londen en is overal ter wereld gekend voor de grote neon reclameschermen. Oorspronkelijk werd het gebouwd om Regent Street te verbinden met Piccadilly. Het is een zeer belangrijk en druk bezocht knooppunt/kruispunt omdat het vrij centraal gelegen en makkelijk bereikbaar is. Veel mensen spreken hier of omdat veel andere plaatsen makkelijk te bereiken zijn vanop Piccadilly Circus.

De neon reclameschermen zijn niet het enige wat je op Picadilly Circus kan bezichtigen. Je vindt er ook een standbeeld en fontein van Eros, je hebt er restaurants, theaterhuizen en traditionele Engelse pubs. Het is een zeer drukke plaats en ook een populaire plaats om uit te gaan of te feesten.

Piccadilly Circus Taalhulp Engels

Piccadilly Circus en de iconische neon reclameborden.

Oxford Street

Metrostation: Oxford Circus Underground Station

Als je van shoppen houdt is dit een straat die je zeker moet bezoeken wanneer je in Londen bent. Het is de drukste winkelstraat in Europa waar dagelijks ongeveer 500 000 mensen winkelen. Je vindt er ongeveer 300 winkels en het enige verkeer dat in deze straat mag komen zijn bussen en taxi’s. Oxford Street is een deel van de A40 in Londen, maar in praktijk is dit niet echt het geval wegens beperkingen van het verkeer.

Oxford Street is een straat van ongeveer 1.9km lang en gaat van Tottenham Court Road naar Marble Arch via Oxford Circus.

Deze straat is beroemd voor het grote aantal winkels en ook voor de diversiteit van hetgeen je kan kopen. Je hebt er allerlei moderne kledingwinkels maar ook exclusieve merken zijn er te vinden. Hier is voor ieder wat wils. Elke smaak en elk budget zal vinden wat hij zoekt. Oxford Street zelf is gratis, maar vergeet je geldbeugel niet als je wil gaan shoppen…

Rond de kerstperiode is deze straat ook versierd met kerstverlichting. Het is dus echt de ideale plaats om kerstinkopen te doen!

Walkie Talkie

Metrostation: Monument Underground Station

De ‘Walkie Talkie’ of 20 Fenchurch Street is een iconisch gebouw dat deel uitmaakt van de skyline van Londen. In de volksmond noemt men dit gebouw de ‘Walkie Talkie’ door zijn opmerkelijke vorm. De officiële benaming is 20 Fenchurch Street omdat dit het adres is van het gebouw.

Dit merkwaardige gebouw telt 38 verdiepingen en is 160m hoog. Het is voornamelijk een kantoorgebouw en kan leuk zijn om eens te bezichtigen maar de echte reden dat dit gebouw op deze lijst staat is de uitkijkpost op de hoogste verdiepingen. Verdiepingen 36, 37 en 38 zijn ingericht als een publiek panoramapunt waar iederen kan genieten van het uitzicht.

Walkie Talkie Taalhulp Engels

Dit is het uitzicht dat je hebt van op ‘Sky Garden’ op de bovenste verdiepingen van de Walkie Talkie.

Boven de kantoren heb je een bar, restaurants en ‘Sky Garden’ van waar je een mooi uitzicht hebt over de stad. Het beste van het verhaal? Je kan gratis naar boven om van het uitzicht te genieten. Het enige dat je moet doen is op voorhand registreren. Je kan 90 minuten Londen van bovenaf bewonderen en de toegang is gratis tot 18u.

Meer informatie: https://skygarden.london/

Camden Town

Metrostation: Camden Town

Camden Town is een eerder alternatief gedeelte van de stad waar heel veel te beleven valt. Het is er leuk en je vindt er gezellige straatjes langs het water en kleine winkeltjes. Wekelijks bezoeken ongeveer 250 000 mensen deze straten en winkeltjes. Het is dus de moeite om eens te bezoeken, zeker als het goed weer is. Dan staat de straat vol verkopers en heerst er een ontspannen sfeer. Hier ga je dus vooral om dingen te kopen en om te genieten van de gezelligheid.

Er heerst een alternatieve sfeer en je kan heel veel verschillende gerechten proberen uit verschillende landen op de lokale ‘food market’. Ook kan je kledij kopen en zelfgemaakte snuisterijen. Camden Town is een belangrijke en hippe plaats voor muziek en mode. Amy Winehouse leefde bijvoorbeeld in Camden en na haar dood heeft men ook een standbeeld opgericht ter ere van de overleden zangeres. Zij was echt een symbool voor Camden Town.

Camden Town Taalhulp Engels

Amy Winehouse is nog steeds populair in Camden Town.

Als je meer wil doen dan gewoon de markt bezoeken kan je ook een boottocht maken op het Regents Kanaal (45 minuten) of je kan het Joods museum bezoeken.

Leicester Square

Metrostation: Leicester Square

Leicester Square (uitgesproken als ‘Lester’ Square) is een plein in Londen dat enkel toegankelijk is voor voetgangers. Het heeft een vrij centrale ligging en het is een populaire ontmoetingsplaats. Van op dit plein kan je heel makkelijk andere plaatsen in Londen bereiken.

Het is gelegen tussen Piccadilly Circus, Chinatown, Covent Garden en Trafalgar Square.

Leicester Square is een bruisende plek in Londen want er zijn zeer veel activiteiten. Hier heb je bijvoorbeeld de bioscoop met het grootste scherm en met het meeste aantal zitjes in één zaal. Ook zijn er verschillende theaterhuizen in de buurt.

Je vindt er ook een Lego Store, de M&Ms store en verschillende mogelijkheden om iets te eten of te drinken. ‘ s Avonds is er ook randanimatie door straatartiesten die allerlei dingen doen om wat geld mee te verdienen. Dit is zeker een aandarder om te doen wanneer het goed weer is en het is één van mijn persoonlijke favourieten van alle gratis activiteiten in Londen.

Covent Garden

Metrostation: Covent Garden

Covent Garden is nog een populaire en bruisende plaats in Londen. Het is dichtbij Leicester Square en makkelijk bereikbaar.

Dit is ook een autovrij plein waar veel randanimatie is. Je hebt er ook allerlei soorten winkels. Er zijn enkele boekenwinkels, kleinere kraampjes, kledingwinkels en een grote Apple store.

Covent Garden Taalhulp Engels

Hier zie je een lokale straatartiest aan het werk op Covent Garden.

Als je een beetje cultuur wil opsnuiven kan je altijd naar de opera gaan in het ‘Royal Opera House’.

Hyde Park

Metrostation: Hyde Park Corner

Hyde Park is het grootste park in Londen en zelfs één van de grootste stadsparken in de hele wereld. De totale oppervlakte is ongeveer 142 hectare. Het bevindt zich niet zo ver van Buckingham Palace en ligt vlak naast de Royal Albert Hall.

Wanneer je door dit park wandelt vergeet je even dat je in de hoofdstad van Engeland bent. Het is er rustig en je vindt er een grote vijver, verschillende monumenten, twee restaurants, een grote kinderspeeltuin en zelfs sportaccomodaties zoals tennispleinen. Veel joggers kiezen er ook voor om hier wat kilometers te lopen. Tijdens de wintermaanden kan je er soms ook schaatsen. Iedereen vindt wel iets om te doen in Hyde park.

Op zondag kan je ook ‘Speaker’s Corner’ bezoeken. Dit is een ontmoetingsplaats waar mensen hun mening verkondigen. Er zijn ook veel evenementen die doorgaan in dit park en in de zomermaanden kiezen veel mensen om in het gras te genieten van de zon.

Meer informatie: https://www.royalparks.org.uk/parks/hyde-park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *