Past Tenses Overzicht

In het Engels heb je tijden om over het heden, het verleden en over de toekomst te praten. Wanneer je deze tijden door elkaar ziet en oefent kan het heel ingewikkeld worden. Daarom vind je op deze pagina een uitgebreid, maar overzichtelijk schema over de past tenses.

Wanneer men spreekt over de past tenses bedoelt men de volgende tijden:

Past tenses overzicht

Past Tenses Overzicht Taalhulp Engels

Op bovenstaand schema zie je het verschil tussen de past tenses op een visuele manier. De past simple is voor simpele, korte acties en gewoontes in het verleden. De past continuous voor lange acties in het verleden en de past perfect voor acties die gebeurden voor een andere actie in het verleden. De past perfect continuous gebruik je ook in deze situaties maar enkel wanneer de nadruk op de duur ligt. Hieronder vind je ook nog een kort schema dat het verschil tussen de present tenses overzichtelijk weergeeft.

Past simplePast continuousPast perfectPast perfect continuous
GebruikKorte acties, hobby’s, gewoontes in het verledenActies die bezig zijn of waarbij de nadruk ligt op de duur in het verledenEen actie die gebeurde voor een andere actie in het verleden Een actie die gebeurde voor een andere actie in het verleden en waarbij de nadruk ligt op de duur
Vorm
Infinitief + ed / lijst
was/were + ing-vormhad + voltooid deelwoordhad + been + ing-vorm
VoorbeeldI walked
He walked
I was walking
He was walking
I had walked
He had walked
I had been walking
He had been walking

Oefeningen over de past tenses

Gerelateerde artikels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *