1. Home
  2. /
  3. Grammatica
  4. /
  5. Past Tenses Overzicht

Past Tenses Overzicht

Past Tenses Taalhulp Engels
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

In het Engels heb je tijden om over het heden, het verleden en over de toekomst te praten. Wanneer je deze tijden door elkaar ziet en oefent kan het heel ingewikkeld worden. Daarom vind je op deze pagina een uitgebreid, maar overzichtelijk schema over de past tenses.

Wanneer men spreekt over de past tenses bedoelt men de volgende tijden:

Past tenses overzicht

Past Tenses Schematic Overview Taalhulp Engels

Op bovenstaand schema zie je het verschil tussen de past tenses op een visuele manier. De past simple is voor simpele, korte acties en gewoontes in het verleden. De past continuous voor lange acties in het verleden en de past perfect voor acties die gebeurden voor een andere actie in het verleden. De past perfect continuous gebruik je ook in deze situaties maar enkel wanneer de nadruk op de duur ligt. Hieronder vind je ook nog een kort schema dat het verschil tussen de present tenses overzichtelijk weergeeft.

Past simplePast continuousPast perfectPast perfect continuous
GebruikKorte acties, hobby’s, gewoontes in het verledenActies die bezig zijn of waarbij de nadruk ligt op de duur in het verledenEen actie die gebeurde voor een andere actie in het verleden Een actie die gebeurde voor een andere actie in het verleden en waarbij de nadruk ligt op de duur
Vorm
Infinitief + ed / lijst
was/were + ing-vormhad + voltooid deelwoordhad + been + ing-vorm
VoorbeeldI walked
He walked
I was walking
He was walking
I had walked
He had walked
I had been walking
He had been walking

Oefeningen over de past tenses

Gerelateerde artikels

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Taalhulp Engels

Sinds September 2020 is deze website een digitaal platform waar iedereen gratis Engels kan leren. Je kan hier starten vanaf 0, of je kan je kennis verder uitbreiden met een breed gala aan oefeningen over allerlei grammaticale aspecten en woordenschat.

Recente artikels

Meest gelezen